08.10.13

 

Избрани песните за фестивалот Скопје 2013

Македонската Радио Телевизија денеска го објави списокот на избраните композиции за Фестивалот СКОПЈЕ 2013 кој ќе се одржи на 13 ноември 2013 година во придружба на Големиот Ревиски оркестар на МРТ. По објавениот конкурс, од пристигнати вкупно 185 композиции, селекционата комисија избра вкупно 20 коишто ќе се натпреваруваат за престижните награди на годинешното издание на фестивалот.

Имињата на пејачите коишто ќе ги видиме на фестивалската сцена во интерплетација на избраните композиции, ќе биде дополнително соопштен.

Убавина - Драган Вучиќ
Ако ме боли - Лазар Цветковски
Бело знаме - Стевче Грозданов
Бибилија - Тончи Хуљиќ
Чекор по чекор - Ристо Самарџиев
Нема, нема - Филип Тодоровски
Загубено време - Игор Атанасовски-Харе
Ќе те чекам јас - Јован Јованов
Лош ден - Блаже Темелков
Месечина - Дејан Георгиевски-Ѕене
Одам пак - Кире Костов
Разбуди се - Григор Копров
Што е тоа - Андријана Јаневска
Што си ти - Дарко Димитров
Сонце во очи - Весна Малинова
Тешко без тебе - Роберт Билбилов
Врати ми го мигот - Салваторе Монетти
Врне, врне - Сара Костадиновска
Тука или таму - Стојанче Аврамов
Знаеш ли - Љупчо Трајковски - Фис

 

Здружение на автори на музички дела на Република Македонија - ШПАТО
Author's music work Society of Republic of Macedonia - SPATO
Скопје, ул.Градиште бр.14 (локал 116, на кат), тел. 070401232 e-mail: shpato@shpato.mk

ж.с. 200001030821126 Стопанска банка АД - Скопје Д.Б. 4030004513879