15.06.2015

11 ГОДИНИ ЗДРУЖЕНИЕ НА АВТОРИ НА МУЗИЧКИ ДЕЛА ОД Р.М. - ШПАТО

Повеќе од една деценија здружението ШПАТО успешно е во функција на сите автори од земјава, со една единствена цел, а тоа е соодветно третитање на авторот како клучна алка во општествениот живот, со делата кои допринесуваат Македонија да гради еден сопствен и препознатлив авторски потенцијал, кои од генерација во генерација се надградува и надградува. По тој повод ја користиме приликава на сите членови на здружението ШПАТО да им го честитаме јубилејот.

                                                                                                                                                               Со почит,

                                                                                                                                                            Александар Ристовски - Принц

                                                                                                                                                              претседател на ШПАТО

 

Здружение на автори на музички дела на Република Македонија - ШПАТО
Author's music work Society of Republic of Macedonia - SPATO
Скопје, ул.Градиште бр.14 (локал 116, на кат), тел. 070401232 e-mail: shpato@shpato.mk

ж.с. 200001030821126 Стопанска банка АД - Скопје Д.Б. 4030004513879