се наоѓате во:  Награди
| 22.11.09
Во финалната вечер на најпрестижниот фестивал во соседна Албанија Kenga Magjike 2009
| 07.11.09
На овогодинешното издание на реномираниот фестивал Макфест , стручното жири наградата за најдобар текс и ја додели на Весна Малинова за темата Купив се во изведба на Ѓоко Таневски , а за најдобар аранжман ( Драган Ѓаконовски - Шпато ) му ја додели на нашиот истакнат автор Дарко Тасев за аранжманот на песната Твоја , во изведба на групата ПАТНИЦИ .

 

Здружение на автори на музички дела на Република Македонија - ШПАТО
Author's music work Society of Republic of Macedonia - SPATO
Скопје, ул.Градиште бр.14 (локал 116, на кат), тел. 070401232 e-mail: shpato@shpato.mk

ж.с. 200001030821126 Стопанска банка АД - Скопје Д.Б. 4030004513879