се наоѓате во:  Конкурси
| 01.08.11
| 21.02.11
Фестивалот Охрид фест - Охридски трубадури распишува конкурс за XVIII-то издание на фестивалот кое ќе се одржи на Летната сцена во Долни Сарај во Охрид
| 01.02.11
Годинашниов фестивал на музика Макфест 2011 ќе се одржи на 13, 14. и 15. октомври 2011 година - јавуваат организаторите. Во текот на следните 40 дена, авторите треба да достават композиции
| 27.11.10
Македонската Радио Телевизија објавува конкурс за композиции кои ќе бидат изведени на фестивалот на забавни мелодии Скопје 2011- национален избор за Евросонг
| 18.11.10
Почитувани, Со оглед на тоа дека Министерството за култура во текот на септември оваа година префрли дел од средствата предвидени за “Нарачка на 10 нови музички песни и стихови во духот на македонската традиција” кои по изборот од страна на стручна тричлена комисија составена од членови на здружението ШПАТО, планираме да бидат за прв пат јавно изведени во текот на 2012 година во организација на здружението (откако ќе бидат обезбедени соодветни стретсва) Ве повикуваме доколку сте заинтересирани најдоцна до 15.12.2010 година да се пријавите преку пополлнување на следнава пријава на нашата e-mail адреса shpato@shpato.mk, по што на Вашиот e-mail ќе бидете известени како ќе ги доставите до здружението ШПАТО предметните материјали.

 

 Со Почит, Александар Ристовски - Принц Претседател на ШПАТО

| 30.01.10
Организацискиот одбор на фестивалот "Макфест" - Штип денес ги објаи деталите околу распишувањето на конкурсот за забавни мелодии.
| 12.11.09
МРТ објавува конкурс со следнава содржина: Македонската Радио Телевизија објавува конкурс за композиции кои ќе бидат изведени на ФЕСТИВАЛОТ НА ЗАБАВНИ МЕЛОДИИ СКОПЈЕ 2010. На фестивалот кој ќе се одржи во февруари 2010, ќе бидат изведени вкупно 28 композиции, по 14 во две полуфинални вечери, од кои по 8, односно вкупно 16 ќе бидат изведени во Големото Финале.
| 05.11.09
Сите заинтересирани композитори, автори на текстови, бендови и музичари, се повикуваат да се јават на натпреварот за пишување и компонирање песни од различни жанрови, кој се одржува во САД во Нешвил.

 

Здружение на автори на музички дела на Република Македонија - ШПАТО
Author's music work Society of Republic of Macedonia - SPATO
Скопје, ул.Градиште бр.14 (локал 116, на кат), тел. 070401232 e-mail: shpato@shpato.mk

ж.с. 200001030821126 Стопанска банка АД - Скопје Д.Б. 4030004513879