19.04.11

Македонскиот музичар меѓу најуспешните во Канада

Гласајте за Давор!

Македонскиот композитор, продуцент, клавијатурист... - Давор Јордановски, кој веќе десетина години живее и работи во Канада, годинава е номиниран во повеќе категории за локалните MARTY's Awards, кои ќе се одржат на 13-ти мај.

Особено е интересно што Давор е меѓу номинираните во категоријата Peoples Choice Awards, за која можете да гласате ТУКА!

Гласајте за Давор!

За номинацијата на Јордановски веќе пишуваше и угледниот Lynn Jazz, а преку овој линк ќе може да се слушне неговиот најнов сингл Frolic, кој е дел од неговиот нов албум, кој го работи меѓу еден куп нови музики. Ако се биде ОК, новото CD на Давор можеме да го очекуваме веќе на лето...

 

преземено од www.mmm.com.mk

 

Здружение на автори на музички дела на Република Македонија - ШПАТО
Author's music work Society of Republic of Macedonia - SPATO
Скопје, ул.Градиште бр.14 (локал 116, на кат), тел. 070401232 e-mail: shpato@shpato.mk

ж.с. 200001030821126 Стопанска банка АД - Скопје Д.Б. 4030004513879